Wegwerpmaatschappij: 21 handige tips om verspilling te voorkomen

19 APRIL 2017

Wij Nederlanders zorgen voor bijna 500 kilo afval per persoon per jaar. Daarvan scheiden wij ongeveer de helft. Dat is goed nieuws! Een dikke 4de plek binnen de EU volgens Milieu Centraal. De grootste probleemkinderen onder ons afval zijn de luiers, elektronisch afval en plastic.

Lees meer

Planeet Luier

20 MAART 2017

Samen kunnen wij het verschil maken! We hebben jouw hulp hard nodig. Wist je al dat er jaarlijks zo'n 501 miljard luiers op de vuilnisbelt belanden en dat deze hoeveelheid in lengte gelijk staat aan 1250 keer de omtrek van de aarde? En dat een enkele luier pas 500 jaar later is afgebroken? De wegwerpluier is het allergrootste en niet-afbreekbare afvalitem dat er bestaat. Maar wat kun je zelf doen als ouder om te voorkomen dat onze kinderen straks op een eigen berg luierafval komen te wonen? Lees onze info comic en leer alles over de wegwerpluier en de oplossingen voor het luierafvalprobleem.

Lees meer

Must read: deodorants met aluminium - wel of niet veilig? Hier alle feiten op een rij.

26 OKTOBER 2016

Aluminium is een zeer nuttig metaal. Zonder aluminium hadden wij het in het dagelijkse leven letterlijk veel zwaarder en was vliegen met moderne vliegtuigen bijna ondenkbaar. Aluminium is een van de meest gebruikte metalen in de bouw en werktuigbouw. Hoewel aluminium heel lang bekend stond als niet giftig, wordt er van dit metaal nu gedacht dat het borstkanker en Alzheimer bevordert. In deze blog beantwoorden wij de 5 belangrijkste vragen over aluminium en je gezondheid.

Lees meer
MEER BLOGARTIKELEN LADEN
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk