Tanja
Geplaatst op
0 Reactie(s)
 lezen
Tanja's 55 beste tips voor op vakantie gaan met een baby

Tanja's 55 beste tips voor op vakantie gaan met een baby

Is op vakantie gaan met kinderen niet je droomvakantie? Denk je dat het meer een worsteling zal zijn dan plezier hebben? Met deze 55 tips ga je goed voorbereid op pad en kun je ervoor zorgen dat iedereen een leuke tijd zal hebben!

De voorbereiding


1. Van tevoren en op tijd boeken zorgt voor rust en voorkomt ellende.

2. Controleer voor je weggaat of er inentingen nodig zijn.

3. Zorg voor insectenwerende middelen om te zorgen dat je kleintje niet gestoken zal worden. Overweeg of een klamboe nodig is.

4. Baby's hebben ook een paspoort of visa nodig, dus zorg dat de papieren in orde zijn.

5. Zorg dat ook de zorgverzekering in orde is voor jou en je kind.

6. Houd rekening met allergieën. Zorg dat je een kaartje bij je hebt waarop in meerdere talen staat waar je kind last van heeft.

Tips voor onderweg


7. Neem een kleine ventilator mee, in een warme auto zijn die heel prettig om je kind te koelen.

8. Zorg onderweg voor genoeg pauzes, zodat je om de paar uur even kunt stoppen. Tijdens het verschonen kan je kind even trappelen en de benen strekken.

9. Neem nieuw speelgoed mee en wat oude vertrouwde speeltjes. Pak ze in, je kind zal het prachtig vinden om uit te pakken. Daarmee heeft je kind ook weer wat leuks om zich mee bezig te houden.

10. Loop tijdens de reis in trein of vliegtuig met je kind rond, wijs interessante dingen buiten of binnen aan. Je kind zal zich zo minder snel vervelen.

11. Overweeg of je 's nachts kunt reizen. De kinderen kunnen slapen en maken de reis daardoor veel gemakkelijker.

12. Of je nu met een huurauto of je eigen auto reist, zorg voor veilige autostoeltjes en controleer altijd of ze goed vastzitten.

13. Er zijn speciale achteruitkijkspiegels om de kinderen in de gaten te kunnen houden.

14. Voor in de auto of het vliegtuig is een draagbare dvd speler of mediaspeler een uitkomst om je kind bezig te houden tijdens de reis.

Tips voor vliegen met kinderen


15. Gebruik de voorzieningen: er zijn verschoontafels in het vliegtuig.

16. Houd rekening met vertragingen: neem extra drinken en eten mee. De regels voor afgesloten flessen gelden niet voor babyvoeding. Controleer de voorschriften bij de luchtvaartmaatschappij.

17. Neem gekookt water mee, dat afgekoeld is. De lucht in het vliegtuig is droog en je baby kan dorst krijgen.

18. Vraag het personeel om hulp, ze kunnen je flesjes opwarmen of wat voor je pakken uit de opbergkastjes boven je stoel.

Je bestemming kiezen


18. Wees niet te ambitieus met je vakantiedoelen. Ga geen Europese stedentrip maken, maar kies een bestemming. Kinderen houden niet van veel veranderingen.

19. Zorg voor een zo rustig mogelijke reis, dus zonder veel overstappen als je vliegt. Misschien is een langere route goedkoper, maar jij en je kind zullen uitgeput zijn als je aankomt.

20. Kijk of er een camping of hotel is dat familievriendelijk is. Vaak zijn daar voorzieningen speciaal voor baby's en kleine kinderen, die je verblijf veel gemakkelijker zullen maken. Denk aan een babybedje, een badje en kindermeubilair. Of een hek om het zwembad heen.

Veiligheid op reis


21. Als je naar een land gaat waar kraanwater niet veilig is en je fleswater gebruikt, let op de mineralen. Water met een hoog mineraal gehalte kan onveilig zijn voor baby's.

22. Als het kraanwater niet gedronken mag worden, let op als je kinderen tanden poetsen of water willen drinken. Zet altijd een fles water bij de kraan.

23. Houd in de gaten dat je kind genoeg drinkt als het warm is.

24. Neem genoeg zonnebrandcrème mee met een hoge beschermingsfactor. Baby's en kinderen verbranden snel.

Aankomst


25. Pak strategisch uit: zorg dat je meteen bij de hand hebt wat je als eerste nodig hebt.

26. Stel het uitpakken niet uit, hierdoor blijf je georganiseerd. Laat een volwassene iets met de kinderen gaan doen, terwijl de ander aan de slag gaat.

27. Maak een verschoonruimte, met luiers, een onderlegger en doekjes.

28. Maak een speelplek. Zorg dat er ruimte is voor de kinderen om te spelen, met al het speelgoed bij elkaar. Dit zorgt ervoor dat ze zich sneller thuis voelen.

29. Maak een keuken, ook al is er geen. Zet alle flesjes, bordjes, de babyvoeding en zeep bij elkaar. Doe dit in de badkamer als daar de enige gootsteen is.

Slim omgaan met de middagdutjes en slapen


30. Als de baby niet in een vreemde ruimte wil slapen, zorg dat je een goede buggy hebt die plat kan. Maak een wandeling en laat je kind onderweg slapen.

31. Je kunt ook een drager gebruiken om je kind te laten slapen tijdens het wandelen. Probeer voor je vertrekt uit of je baby dit fijn vindt.

32. Ook met de auto rijden is een optie, sommige kinderen slapen goed in de auto.

33. Boek je hotel strategisch als je kind niet onderweg wil slapen. Dicht bij het strand is misschien duurder, maar als je terug moet voor het slaapje, is dat wel het handigste.

34. Wissel slaapjes-dienst af. Een ouder blijft bij het slapende kind, de ander gaat iets buitenshuis doen.

35. Laat je kind wennen aan slapen in het reisbed, zodat hij het bedje al kent als jullie op reis gaan.

36. Geef het niet meteen na een paar dagen op als je kind niet goed slaapt. De baby moet wennen aan de nieuwe omstandigheden, het ritme en de temperatuur.

37. Houd je routine zoveel mogelijk hetzelfde als thuis. Als je je kindje in slaap krijgt met een slaapliedje of een badje, doe dit op vakantie ook.

Eten op vakantie


38. Omdat je al tijd kwijt bent door de middagdutjes, neem snelle hapjes mee om snel te kunnen ontbijten. Voorverpakte broodjes, ontbijtrepen en fruit. Dat is sneller dan naar het restaurant gaan om te eten.

39. Neem altijd meer poedermelk mee dan je nodig hebt. Gebruik zip-lock zakjes om ruimte te besparen.

40. Borstvoeden kan overal, dus doe dat als je je op je gemak voelt.

41. Als je wilt genieten van uit eten gaan, laat je kinderen op je smartphone of tablet filmpjes kijken.

42. Ga vroeg naar het restaurant: er is genoeg ruimte om de buggy neer te zetten en je hoeft niet lang op het eten te wachten.

43. Je kunt ook juist later eten. Geef je kind de fles en laat hem in de buggy in slaap vallen. De rest van de maaltijd kun je rustig eten.

44. Zorg voor genoeg bekend eten voor je kind.

Activiteiten


45. Plan niet teveel op een dag. Kleintjes kunnen hun aandacht niet zo lang vasthouden en ze gaan zich vervelen.

46. Doe maar een grote activiteit op een dag en pas je schema aan als je kind geen zin meer heeft.

47. Zorg om de paar dagen voor een kleine verrassing. Een speeltje, een kleurboek, een leesboek, dat je inpakt als een cadeautje.

Handigheidjes


48. Zorg dat je kind comfortabel gekleed is, in kleertjes die makkelijk aan- en uit te trekken zijn. Als je kind lang moet zitten knelt er niks af.

49. Zorg voor felle kleuren, vooral als je kind al kan lopen. Daarmee is hij sneller terug te vinden in de drukte.

50. Als je naar een warme bestemming gaat, houd er dan rekening mee dat je kind meer zweet en dat je dus vaker moet verschonen.

51. Zorg dat je kind regelmatig schone kleren kan aantrekken als het heet is. Natte kleding kan voor huidirritatie zorgen.

52. Plan niet alleen familietijd in, maar doe ook soms eens iets alleen. Zo kom je aan je rust toe.

53. Doe je kind een bandje om met naam en telefoonnummer.

54. Neem bij uitstapjes toetenpoetsers mee, die zijn overal handig voor.

55. Blijf ontspannen: de vakantie met je kind zal anders zijn dan zonder. Stel je daar vast op in.
 
 
Veel plezier op vakantie alvast en met deze tips gaat het zeker een leuke tijd worden. Heb je zelf nog een tip die er niet tussen staat? Laat het dan weten!
 
Liefst,
 
Tanja

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk