Amanprana

Amanprana Gula Java Bio Kokosbloesem Suiker Blokjes

Wat is Gula Java? Gula Java is de kokosbloesem suiker (bio kokossuiker) uit Java. De zoete nectar van de kokosbloesem is een gekoesterde rijkdom, door tappers hoog in de kokosbomen geoogst. Boven het houtvuur in de ketel verandert de nectar langzaam roerend in een heerlijke, ongeraffineerde rijke suiker. Om jou op elk moment van de dag te laten genieten van haar zoetheid en zachte karamelsmaak. Glazen pot van 150gr.

✔ Bio en fair World palmsuikerklontjes
✔ Van de kokosbloesem 
✔ Met zachte karamelsmaak
✔ Ongeraffineerd en duurzaam
✔ Rijk aan mineralen en anti-oxidanten
✔ 150g

Gula Java kan je gebruiken ter vervanging van riet- of bietsuiker, agave, ahorn of siroop. In thee en koffie, heerlijk op appels in de oven, gebakken bananen, pannenkoeken, taarten, wafels, gebak en cake. Perfect in cocktails (vb Mojito, Caipirinha,...). Als decoratief suikerrandje aan je glas. Om gerechten af te werken en Aziatische recepten met Gula Java hun authenticiteit te geven. Ideaal tussendoortje voor extra energie.

Glycemische Index: Hoe lager de GI, des te stabieler je suikerspiegel 
Orac-waarden: ORAC is een manier om de antioxidatieve kracht van voeding te weten. ORAC is de afkorting van "Oxygen Radical Absorbence Capacity" en geeft ons in idee hoeveel antioxidanten voeding bevat om ons in staat te stellen er de voordelen van te kunnen plukken. De gemiddelde persoon zou 3000-5000 eenheden per dag moeten consumeren. Hoe hoger de Orac, des te meer antioxidanten je voeding bevat.

Ingrediënten: Ingrediënten: 100% ongeraffineerde kokosbloesem suikerklontjes1,2

1 biologisch, 2 Fairworld, 3 Fairtrade

Glycemische index:                                                        Orac-waarden:

Glycemische Index GI Gula Java kokosbloesem suiker..per 100 gr

Orac waarde van Gula Java kokosbloesem suiker

 

Fairworld kokosbloesem suiker (bio kokossuiker) extra inkomen voor 2000 families

Amanprana werkt voor haar kokosbloesem suiker(bio kokos suiker)samen met Lestari Mandiri, Fairworld en Hivos. Lestari is een associatie die wedijvert voor de belangen van kleinschalige boeren en hun families in centraal Java. Hivos is een humanistische organisatie die staat voor een faire, vrije en duurzame wereld. Een organisatie die ook staat voor gelijke kansen voor mensen. In de provincie Kulon Progo, centraal Java, waar één van de boerenverenigingen van Lestari aanwezig is, werken we ook samen met Fairworld, die erop toeziet dat de oogst en productie van onze kokosbloesem suiker met bio en fair trade principes gebeurt. Beide zijn lid van Organic Alliance, een organisatie die wedijvert voor meer bio in Indonesië. Samen trachten we 2.000 families in Kulon Progo een extra inkomen te geven en hun eco habitat te beschermen. De kokosbomen in hun tuinen brengen nu een eigen oogst op. Kokosbloesem suiker is door de Voedsel- en Landbouw Organisatie FAO uitgroepen tot meest duurzame suiker.

5 nadelen van geraffineerde suiker:

1. Het verbranden van glucose vereist een tussenkomst van o.a. magnesium, calcium, vitamines B, zink, chroom, mangaan, koper en diverse enzymen. Bij afwezigheid van deze stoffen (zoals bij geraffineerde suikers) worden deze uit onze lichaamsreserves gehaald. Geraffineerde suikers zijn dus nutriëntenrovers en staan zo in verband met o. a. osteoporose, cariës, een zwakke immuniteit, zwakke darmflora en voedingsintoleranties  en allergieën. 

2. Geraffineerde suikers hebben een hoge glycemische index en  zorgen voor de zogenaamde bloedsuikerpieken (hyperglycemie) en  bloedsuikerdalen (hypoglycemie).  Schommelingen van de bloedsuikerspiegel belasten niet alleen de pancreas (verantwoordelijk voor de productie van insuline (een adipogeen hormoon dat vetaanmaak stimuleert)) maar ook de bijnieren (die na hypoglycemie adrenaline  produceren). Vermoeidheid en CVS zijn dus vaak een logisch gevolg. De pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel stimuleren ook de aanmaak van vetweefsel (obesitas). 

3. Epidemiologische studies en de WHO zien duidelijk het verband tussen het gebruik van geraffineerde suiker en diabetes type 2, ook ouderdomsdiabetes genoemd. Voor een deel komt dat omdat vooral fructose bijdraagt tot abdominale obesitas of “buikvet” (wat een risicofactor is tot het ontwikkelen van insulineresistentie, de voorloper van diabetes type 2).  Maar ook bij slanke mensen ziet men, dat een toename van fructose de insulineresistentie doet toenemen. Diabetes type 2 is bovendien een van de snelst toenemende ziekten van onze Westerste beschaving. Steeds meer jongeren en kinderen lijden ook aan diabetes type 2 door overmatig gebruik van suiker. De term “ouderdom sdiabetes” is dus niet meer helemaal correct. 

4. Bij overmatig gebruik van geraffineerde suikers  stijgt het triglyceridengehalte (vetten in de bloedbaan).  Een verhoogd triglyceridengehalte is een van de risicofactoren voor hart-en vaatziekten. Er is hier sprake van het  zogenaamde sucrose-triglyceriden-effect. 

5. En last but not least (interessant voor de vrouwen onder ons) veroorzaakt suiker ook vroegtijdige ouderdomsverschijnselen (waaronder rimpels). Glucose heeft namelijk de eigenschap zich aan eiwitmoleculen (bv. collageen) te binden waardoor die eiwitten beschadigd raken en AGE’s (Advanced Glycation End-products)  gevormd worden. Die AGE’s versnellen het verouderingsproces wat duidelijk zichtbaar wordt door het ontstaan van rimpels op de huid. AGE’s verharden bovendien ook je bloedvaten, bezorgen je stijve gewrichten en tasten je hersenen aan. [De houdbare vrouw ¨C2012 :35] 

Kies daarom niet voor geraffineerde suiker maar ga voor kokosbloesemsuiker, ahornsiroop, of rauwe honing. Geraffineerde suikers zijn lege koolhydraten en nutriëntrovers. Vaarwel riet- of bietsuiker, vaarwel HFSC, vaarwel oersuiker, vaarwel kandijsuiker en vaarwel bruine suiker...!

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Over het merk

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »