baby tanden poetsen tips

19 JULI 2017

Baby’s worden zonder tanden geboren. Tenminste, zo lijkt het. Toch is het zo dat in de derde maand van de zwangerschap het gebit al best ver gevorderd is. Over de vraag waarom baby’s zonder tanden worden geboren zijn verschillende wetenschappelijke theorieën. De meest voor de hand liggende reden is dat baby’s bij hun moeder drinken, en dat zou een stuk pijnlijker zijn als baby’s wel tanden zouden hebben. Als de baby’s ongeveer 6 à 7 maanden is, komen de eerste tandjes door. Het precieze tijdstip van het doorbreken van de tandjes wisselt sterk per baby, maar voor het eerste levensjaar zijn bij de meeste baby’s de eerste tandjes wel in zicht. De meeste kinderen hebben hun melkgebit compleet al ze ongeveer 3 jaar oud zijn.

Lees meer

De 8 beste tips die helpen bij de zindelijkheidstraining

02 JUNI 2017

De zindelijkheidstraining van je kind is een belangrijke stap naar zelfstandigheid. Van luier naar potje naar wc, en dat dan uiteindelijk zelf gaan doen. Maar het is voor veel ouders een proces waar veel onzekerheid bij kan komen kijken. Er is geen bepaalde leeftijd voor, waarop je zou moeten beginnen met de training, het ene kind pakt het sneller op dan het andere. En er is geen vast omschreven methode voor. Je zou graag enkele handvatten voor het helpen zindelijk maken van je kind hebben. Dus hier volgen 8 zindelijkheidstraining tips.

Lees meer

Je relatie babyproof met deze 9 tips!

18 MEI 2017

Je hebt een baby en je leven staat op zijn kop. Alles is anders en je had nooit gedacht dat het zo zou zijn. Vooral dat het zo'n impact zou hebben op je relatie. Hiervoor hadden jullie misschien nooit ruzie en nu lijkt het wel of alles een reden is om over te bekvechten. Waar je partner eerst je beste vriend was, is hij nu je tegenstander. Geld, de opvoeding, de grootouders, overal moet over besloten worden en het lijkt wel of jullie het niet eens kunnen worden. En waar is de tijd voor jezelf gebleven? En waar is de romantiek? Door de komst van de baby staat alles onder druk. Maar het kan beter. Maak je relatie babyproof met deze 9 tips!

Lees meer
MEER BLOGARTIKELEN LADEN
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »