De perfecte naam voor onze zoon

20 FEBRUARI 2018

Voor ons nieuwe binnenkort te verwelkomen gezinslid, zijn wij op zoek gegaan naar een mooie passende naam. Dat was deze keer niet zo makkelijk. Bij onze dochter wist ik het meteen, Anaïs! Dat vond en vind ik nog steeds zo'n mooie naam en de naam past ook perfect bij haar. Mijn vriend vond de naam na een paar weken wennen en regelmatig uitspreken gelukkig ook mooi en we waren er in de 2e zwangerschapsmaand al over uit, onze dochter zou Anaïs gaan heten.

Deze keer lag het niet zo makkelijk. Een jongensnaam, de naam moest: zowel stoer, mannelijk, uniek, mooi, intellectueel, geen modenaam, niet in de top- 20 namen voorkomen, klassiek als internationaal goed uit te spreken -zijn. En oh ja, ook nog bij de naam Anaïs passen. Veel namen passeerden de revue, van Bijbelse namen tot korte Amerikaanse namen tot Italiaanse namen. Sommige waren te plat, te ordinair, teveel een associatie met een zachtgekookt ei en andere waren weer te amerikaans, te plat of te ordinair.

Lees meer

baby tanden poetsen tips

19 JULI 2017

Baby’s worden zonder tanden geboren. Tenminste, zo lijkt het. Toch is het zo dat in de derde maand van de zwangerschap het gebit al best ver gevorderd is. Over de vraag waarom baby’s zonder tanden worden geboren zijn verschillende wetenschappelijke theorieën. De meest voor de hand liggende reden is dat baby’s bij hun moeder drinken, en dat zou een stuk pijnlijker zijn als baby’s wel tanden zouden hebben. Als de baby’s ongeveer 6 à 7 maanden is, komen de eerste tandjes door. Het precieze tijdstip van het doorbreken van de tandjes wisselt sterk per baby, maar voor het eerste levensjaar zijn bij de meeste baby’s de eerste tandjes wel in zicht. De meeste kinderen hebben hun melkgebit compleet al ze ongeveer 3 jaar oud zijn.

Lees meer

De 8 beste tips die helpen bij de zindelijkheidstraining

02 JUNI 2017

De zindelijkheidstraining van je kind is een belangrijke stap naar zelfstandigheid. Van luier naar potje naar wc, en dat dan uiteindelijk zelf gaan doen. Maar het is voor veel ouders een proces waar veel onzekerheid bij kan komen kijken. Er is geen bepaalde leeftijd voor, waarop je zou moeten beginnen met de training, het ene kind pakt het sneller op dan het andere. En er is geen vast omschreven methode voor. Je zou graag enkele handvatten voor het helpen zindelijk maken van je kind hebben. Dus hier volgen 8 zindelijkheidstraining tips.

Lees meer
MEER BLOGARTIKELEN LADEN
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »