Baby Uitzet

18 MEI 2018

Gefeliciteerd … Je bent zwanger!

Een zwangerschap is heel bijzonder, maar wat komt er een hoop op je af als je voor het eerst zwanger bent. Er gaat werkelijk een nieuwe wereld voor je open, een wereld waar je eerder echt geen idee van had. Een zwangerschap en een baby, daar komt heel wat bij kijken en je moet veel aanschaffen en regelen.

Op internet en in babywinkels zijn babyuitzetlijsten te vinden en je krijgt ze ook van je verloskundige en van de kraamzorg. Als je al deze lijsten naast elkaar legt, zul je merken dat ze enorm van elkaar verschillen.

Ons advies is om niet alles klakkeloos aan te schaffen wat op zo’n uitzetlijst staat,  maar kritisch te kijken of je het daadwerkelijk gaat gebruiken of niet.  Een baby is al duur genoeg, niet waar?

Lees meer

De perfecte naam voor onze zoon

20 FEBRUARI 2018

Voor ons nieuwe binnenkort te verwelkomen gezinslid, zijn wij op zoek gegaan naar een mooie passende naam. Dat was deze keer niet zo makkelijk. Bij onze dochter wist ik het meteen, Anaïs! Dat vond en vind ik nog steeds zo'n mooie naam en de naam past ook perfect bij haar. Mijn vriend vond de naam na een paar weken wennen en regelmatig uitspreken gelukkig ook mooi en we waren er in de 2e zwangerschapsmaand al over uit, onze dochter zou Anaïs gaan heten.

Deze keer lag het niet zo makkelijk. Een jongensnaam, de naam moest: zowel stoer, mannelijk, uniek, mooi, intellectueel, geen modenaam, niet in de top- 20 namen voorkomen, klassiek als internationaal goed uit te spreken -zijn. En oh ja, ook nog bij de naam Anaïs passen. Veel namen passeerden de revue, van Bijbelse namen tot korte Amerikaanse namen tot Italiaanse namen. Sommige waren te plat, te ordinair, teveel een associatie met een zachtgekookt ei en andere waren weer te amerikaans, te plat of te ordinair.

Lees meer

baby tanden poetsen tips

19 JULI 2017

Baby’s worden zonder tanden geboren. Tenminste, zo lijkt het. Toch is het zo dat in de derde maand van de zwangerschap het gebit al best ver gevorderd is. Over de vraag waarom baby’s zonder tanden worden geboren zijn verschillende wetenschappelijke theorieën. De meest voor de hand liggende reden is dat baby’s bij hun moeder drinken, en dat zou een stuk pijnlijker zijn als baby’s wel tanden zouden hebben. Als de baby’s ongeveer 6 à 7 maanden is, komen de eerste tandjes door. Het precieze tijdstip van het doorbreken van de tandjes wisselt sterk per baby, maar voor het eerste levensjaar zijn bij de meeste baby’s de eerste tandjes wel in zicht. De meeste kinderen hebben hun melkgebit compleet al ze ongeveer 3 jaar oud zijn.

Lees meer
MEER BLOGARTIKELEN LADEN
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »