Tanja Sanders
Geplaatst op
0 Reactie(s)
 lezen
Baby Uitzet

Baby Uitzet

Gefeliciteerd … Je bent zwanger!

Een zwangerschap is heel bijzonder, maar wat komt er een hoop op je af als je voor het eerst zwanger bent. Er gaat werkelijk een nieuwe wereld voor je open, een wereld waar je eerder echt geen idee van had. Een zwangerschap en een baby, daar komt heel wat bij kijken en je moet veel aanschaffen en regelen.

Op internet en in babywinkels zijn babyuitzetlijsten te vinden en je krijgt ze ook van je verloskundige en van de kraamzorg. Als je al deze lijsten naast elkaar legt, zul je merken dat ze enorm van elkaar verschillen.

Ons advies is om niet alles klakkeloos aan te schaffen wat op zo’n uitzetlijst staat,  maar kritisch te kijken of je het daadwerkelijk gaat gebruiken of niet.  Een baby is al duur genoeg, niet waar?

Onderstaande lijst is daarom geen lijst met spullen die je aan MOET schaffen, maar met spullen die je aan KUNT schaffen.

Hierbij hebben wij met een aantal sterren aangegeven hoe nodig het is om het betreffende artikel in bezit te hebben. Eén ster geeft aan dat het product leuk is om te hebben maar het absoluut geen must have is, en vijf sterren geeft aan dat het een absolute must have is.

Daarbij, het is nog steeds altijd jouw beslissing om het al dan niet aan te schaffen.

 

Babykleding


Wat?
Rompertjes

Hoeveel? Veel :)                   

Sterren:  


Er zijn diverse soorten rompertjes te verkrijgen, met lange mouwen, met korte mouwen maar ook zonder mouwen. Ze zijn er met drukknoopjes onderaan en er zijn overslagrompertjes.

Koop afhankelijk van het jaargetijde waarin de baby geboren wordt de rompertjes naar wens. In de winter zijn rompertjes met lange mouwen niet per sé nodig als je baby een trui aan heeft. Bedenk van tevoren of je rompertjes met lange mouwen wel fijn zult vinden of niet. Je kunt niet genoeg rompertjes in de kast hebben liggen. Schaf in eerst instantie rompertjes aan in de maat 50/56 en een paar 62/68. Let er wel op dat de kans groot is dat je nog diverse rompertjes als kraamcadeau zal krijgen.


https://www.nutur.nl/search/romper/

Wat? Bovenkleding

Hoeveel? 7 stuks

Sterren:  


Houd bij het aanschaffen van de kleding rekening met de jaargetijde waarin je baby wordt geboren. De meeste baby’s worden geboren met maat 50/56, verwacht je een grote baby, dan is het ook handig om alvast maat 62 in de kast te hebben liggen. Waarschijnlijk krijg je als kraamcadeau ook nog genoeg kleding voor je baby.

 

Wat? Broekjes

Hoeveel? 7 stuks

Sterren:  


Een spijkerbroek staat stoer, maar een joggingbroekje zit het lekkerst voor je baby en zijn het meest praktisch. Er zijn ook broekjes waar de sokjes al aan vast zitten. Bedenk of je dit leuk vindt of niet en of je het zelf handig vindt. Je kunt je baby ook losse sokjes aan doen. Ook hiervan kun je het beste maat 50/56 aanschaffen en wellicht ook een paar in maat 62.

 

Wat? Sokjes

Hoeveel? 10 stuks

Sterren:  


Sokjes houden de voetjes van je baby lekker warm. Koop sokjes die geschikt zijn voor baby’s van 0-3 maanden. En koop direct 10 babies zijn niet anders dan wij - onze lieve babies hebben ook last van het 'verdwenen sokken mysterie'.

 

Wat? Jasje of vestje

Hoeveel? 1 -2 stuks

Sterren:  


Als je naar buiten gaat hoef je je baby niet extra dik aan te kleden. Een winterjasje in de herfst of winter en een zomerjasje op een mooie lentedag en in de zomer is voldoende Omdat een jasje over de kleding heen gaat is het heel handig om voor een jasje een maatje groter te nemen dan de kledingmaat, deze zijn dan makkelijker aan te trekken.

Wat? katoenen mutsjes

Hoeveel? 3 stuks

Sterren:  

Voor een pasgeboren baby is het heel belangrijk om goed op temperatuur te blijven. Omdat je warmte via je hoofd verliest is het voor een baby belangrijk om een mutsje te dragen om de warmte vast te houden. Katoen is zacht en het ademt goed.

https://www.nutur.nl/search/muts/


Doeken

 

Wat? Hydrofiele luiers 

Hoeveel? 16 stuks

Sterren:  

De naam is verwarrend, maar eigenlijk zijn het gewone vierkante doeken. Heb je er zoveel nodig? Ja, geloof me, ze zijn ontzettend multifunctioneel en straks kun je niet meer zonder en wil je er alleen nog maar meer. Je gebruikt ze als handdoek, spuugdoek, matrasbeschermer, als zonnescherm over de kinderwagen of Maxi Cosi, en je legt je baby hierop als hij op je bank of in de box ligt. Ze zijn heel dun en drogen erg snel. Als je baby een peuter of kleuter is, kun je ze nog steeds goed gebruiken als handdoek. Het scheelt enorm veel was.

Onze favorite doeken zijn de doeken van Aden en Anais.

 

Wat? Monddoekjes

Hoeveel? 10 stuks

Sterren:  

 

Monddoekjes zijn kleine doekjes van badstof. Je gebruikt ze om het mondje van je baby af te vegen na een voeding of als het spuugt. Bij een baby die veel spuugt zul je er veel meer nodig hebben dan bij een baby die nauwelijks spuugt. Je kunt er altijd later nog bijkopen als blijkt dat je te weinig in huis hebt.

Deze doekjes van Imse Vimse raden wij aan.

 

Voor het verschonen van je baby

Wat? Luiers 

Hoeveel? minimum 2 pakken

Sterren:  


Luiers zullen niet aan te slepen zijn. Zorg ervoor dat je van tevoren 2 pakken newborn luiers in huis hebt. Maar leg weer niet een al te grote voorraad aan, want voor je het weet is je baby alweer toe aan een maatje groter en zit jij met je voorraad. Koop het merk van de luier wat past binnen jouw budget en jouw idealen, de kwaliteit doet niet veel voor elkaar onder. Wij zijn gestopt met verkopen van wegwerpluiers. De ecologische impact van een baby is echt enorm door wegwerpluiers. Als je het aan durft, probeer eens wasbare luiers uit. Zie ook onze infographic hierover.

https://www.nutur.nl/baby/verschonen/luiers/

 

Wat? Billendoekjes

Hoeveel? minimum 2 pakken

Sterren:  

 

Van billendoekjes kun je wel een enorme voorraad aanleggen. Je gebruikt ze om de billetjes van je baby schoon te maken. Ze zijn vochtig en zacht voor je baby.

Zie ook:
https://www.nutur.nl/kids/luiers-zindelijkheid/billendoekjes/

De beste billendoekjes zijn die van Hipp.

 

Wat? Billencrème

Hoeveel? 1 pot of tube

Sterren:  


Billencreme werk beschermend en herstellend voor als je baby rode en schrale billetjes heeft (luieruitslag). In de ontlasting zit namelijk stoffen die het huidje van de baby kunnen irriteren.

https://www.nutur.nl/baby/verschonen/billencremes/

De beste billen creme is die van Earth Mama Organics.

 

Wat? Luieremmer

Hoeveel? 1 per babykamer

Sterren:      


Een luieremmer zet je vaak naast de commode zodat je een vieze luier direct weg kunt gooien. Een luieremmer is een emmer speciaal voor luiers en houdt de geuren van een luier binnen de emmer. Het is geen must have, maar wel handig. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een vieze luier direct in de container te gooien. Doe niet de fout en gooi de luiers in de normale afvalemmer. Je hele huis gaat stinken.

 

Baby In Bad

 

Wat? Babybad met standaard en/of de Tummy Tub.

Hoeveel? 1

Sterren:  

 

In een babybadje of de Tummy Tub kun je je baby lekker wassen. Een babybadje is een standaard bad maar dan in het klein. Een Tummy Tub is een soort emmer waarin je baby in de foetushouding lekker kan relaxen. Ben je met z’n tweeën dan kun je er ook voor kiezen om heerlijk met je baby te gaan douchen. Je kunt kiezen wat je zelf fijn en prettig vindt.

 

Wat? Zeepvrije wasgel

Hoeveel? 1 pot of tube

Sterren:  


Gebruik voor je baby en heel klein beetje zeepvrije wasgel. Gebruik zeker niet je eigen wasgel, dat is schadelijk voor het huidje van de baby. Het is ook niet nodig om je baby elke dag in bad te doen. Twee maal per week is vaak al voldoende.
https://www.nutur.nl/baby/babyverzorging/baby-in-bad/

Onze tip: Earth Mama Organics of Hipp Shampoo en Dousche.


Wat? Babyshampoo

Hoeveel? 1 pot of tube

Sterren:  

                       
Haartjes wassen is in de eerste maanden nog niet nodig, vooral als je baby helemaal geen haar heeft. Heeft je baby wel haar, dan kun je hiervoor speciale babyshampoo gebruiken.
https://www.nutur.nl/baby/babyverzorging/baby-shampoo/

 

Wat? Hydrofiele washandjes

Hoeveel? 6 stuks 

Sterren:  

 

Met de hydrofiele washandjes kun je je baby wassen in het badje of in de Tummy Tub, maar je kunt het ook gebruiken voor een kattenwasje.

 

 

Wat? Babycapes                                    

Hoeveel? 3 stuks 

Sterren:  


Een babycape is een vierkante handdoek met een soort mutsje eraan vast. Je kunt je baby hierin wikkelen als het uit bad komt. Zo blijft je baby goed warm. Ook zijn deze handig om mee te nemen voor als je met je baby naar het consultatiebureau gaat en je nog moet wachten tot je aan de beurt bent.

 

 

Wat? Badthermometer                                 

Hoeveel? 1 stuk

Sterren:  


Het badwater moet ongeveer 37 graden zijn voor je baby. De temperatuur kun je meten met een badthermometer, maar je kunt het ook prima meten met je eigen elleboog. Voelt het water niet warm en niet koud aan, dan is het goed. Het water moet ongeveer je eigen lichaamstemperatuur zijn.

 

Babykamer

 

Wat? Wieg of Ledikant

Hoeveel? 1

Sterren:  

  
Een wieg is klein en is alleen geschikt voor de eerste paar maanden. Je kunt een wieg makkelijk verplaatsen en indien gewenst bij jou op de slaapkamer zetten. Je kunt er ook voor kiezen om je baby gelijk in een ledikant te laten slapen, al dan niet op zijn eigen slaapkamer. Wat ook handig is, is een co-sleeper


https://www.nutur.nl/baby/slapen/ledikantjes/

 

Wat? Matras

Hoeveel? 1

Sterren:  


Koop voor het ledikantje een bijpassend matras die voldoet aan de eisen (dus maat). Let goed op dat de matras goed ventileert i.v.m. wiegendood. De consumentenbond heeft matrassen getest en de conclusie is dat je met een ventilerende topdekje heel ver komt.

Wat? Molton

Hoeveel? 1

Sterren:  


Gebruik onder de hoeslaken nog een extra molton om zo je matras beter te beschermen.

Wat? Hoeslakens

Hoeveel? 3

Sterren:  

 

Deze heb je nodig voor om je matras. Eén in de was, één in de kast en één op bed. Zo heb je altijd een schone op voorraad. Je kunt ook een hydrophile luier erop leggen i.v.m. spuggen - bespaart weer wat was.

Wat? Bovenlakentjes

Hoeveel? 3

Sterren:  

 

Ook hiervan heb je er drie nodig, één in de was, één in de kast en één op bed. Maak het bedje van je baby altijd kort op zodat je baby met zijn voetjes bijna tegen de onderkant ligt. Zo voorkom je dat je baby onder het lakentje terecht komt. Je kunt ook inbakerdoeken gebruiken.

Wat? Dekens

Hoeveel? 2

Sterren:  

 

Gebruik voor je baby in de eerste twee jaar geen dekbed, dit kan gevaarlijk zijn. Gebruik dekentjes van katoen of wol. In de zomer bij warm weer is niet per sé een dekentje nodig, een laken is dan voldoende.

https://www.nutur.nl/baby/slapen/dekentjes/

Onze favorit is het Dream Blanket.

Wat? Slaapzakken

Hoeveel? 3

Sterren:  

Omdat baby’s nog niet zelf onder een deken kan blijven liggen, is een slaapzak heel handig. Zo blijft je baby toch warm. Er zijn dikke slaapzakken voor de winter en dunne voor de zomer. Ook zijn er speciale inbakerzakken voor pasgeboren baby’s om een goede slaapritme te ontwikkelen.

https://www.nutur.nl/baby/slapen/slaapzakjes/
https://www.nutur.nl/baby/slapen/inbakeren/

Wat? Kruiken

Hoeveel? 2

Sterren:  

 

Pasgeboren baby’s blijven nog niet goed zelf op temperatuur en daarom gebruik je kruiken om ze goed warm te houden. Zorg er wel voor dat het naadloze metalen kruiken zijn en dat je zeker weet dat ze veilig zijn en niet kunnen lekken.

Wat? Kruikenzakken

Hoeveel? 2

Sterren:  

Zo’n zak houdt de warmte van de kruik vast en beschermt jou en je baby tegen het verbranden.

 

Wat? Commode

Hoeveel? 1

Sterren:  


Een commode is een ladekast waar je je baby op kunt leggen tijdens het aankleden en het verschonen. Een commode is op jouw hoogste en zo kun je makkelijk bij je baby zonder bijvoorbeeld last te krijgen van je rug. In de laden kun je dingen leggen wat je snel bij de hand wilt hebben, zoals kleertjes, luiers en billendoekjes. Let op dat je nooit wegloopt van de commode terwijl je baby er nog op ligt.

 

Wat? Aankleedkussen 

Hoeveel? 2

Sterren:  


Een aankleedkussen is een zachte kussen waar je je baby op kunt leggen tijdens het aankleden of verschonen. Je hebt er twee nodig: eentje voor op de babykamer en eentje voor in de woonkamer.

https://www.nutur.nl/baby/verschonen/aankleedkussens/

Wat? Aankleedkussenhoezen

Hoeveel? 4

Sterren:  

De hoezen wikkel je om het aankleedkussen. Het voordeel is dat je deze er weer makkelijk af kunt halen om ze te wassen.

Wat? Kledingkast

Hoeveel? 1

Sterren:  


Een kledingkast maakt je babykamer natuurlijk wel compleet, vooral als je eenzelfde set hebt met het ledikantje en de commode. Geen ruimte op die kamer? De kleding kun je natuurlijk in de commode opbergen, of nog ergens anders.


Verzorgingsproducten

Wat? Thermometer   

Hoeveel? 1

Sterren:  


In de eerste weken wordt de temperatuur van de baby én van de kraamvrouw nauwlettend in de gaten te houden. Kies bij voorkeur een thermometer met een flexibele punt. Vaseline kan helpen om het meten wat prettiger te maken voor je baby. En een watje met wat alcohol gebruik je om de thermometer weer schoon te maken. Hier een goede uitleg over de temperatuur van je baby.

Wat? Thermometer   

Hoeveel? 1

Sterren:  

Badolie kun je gebruiken voor het insmeren van het babyhuidje en helpt tegen het uitdrogen. Babyolie kun je ook gebruiken als je baby berg heeft. Berg is een aandoening van de huid op het hoofdje.


https://www.nutur.nl/baby/babyverzorging/baby-olie/

Wat? Zacht babyborsteltje en/of kammetje  

Hoeveel? 1

Sterren:  

 

Als je baby met veel haar wordt geboren, dan is een borsteltje of kammetje heel handig. Maar ook als je baby berg krijgt, de huidaandoening op het hoofdje van de baby. Met babyolie en een kammetje kun je de schilfertjes voorzichtig van het hoofdje verwijderen.

Een heel zachte borstel vind je hier.

 

Wat? Nagelvijltje

Hoeveel? 1

Sterren:  

Nageltjes van je baby groeien ontzettend snel, maar zijn nog te zacht om te knippen. Je kunt ze vijlen met een kartonnen nagelvijltje. Na 3 maanden kun je de nageltjes met een schaartje met een ronde punt knippen.

 

Wat? Vitamine D en K  

Hoeveel? 1 fles

Sterren:  

Geef je borstvoeding? Dan heeft je baby nog extra druppeltjes vitamine K nodig. Geef je geen borstvoeding dan is dat niet nodig. In flesvoeding zit al voldoende vitamine K.
Vitamine D is nodig als ondersteuning van de groei en de ontwikkeling van de botten. Kinderen tot 4 jaar hebben nog extra vitamine D nodig, omdat ze dit niet genoeg uit voeding en zonlicht kunnen halen.Borstvoeding

 

Wat? Voedingsbeha’s

Hoeveel? 2 stuks

Sterren:  


Een voedingsbeha is handig voor al je je kindje borstvoeding gaat geven. Bovenaan zit een extra sluiting waardoor je je baby sneller en makkelijker aan de borst kunt leggen.

 

Wat? Zoogkompressen

Hoeveel? 2

Sterren:  


Tussen de voedingen in kunnen je borsten gaan lekken. Zoogkompressen beschermen jou en je kleding tegen het moedermelk.

Tip: https://www.nutur.nl/helmi-baby-zoogcompressen-eco.html

Wat? Borstkolf en toebehoren

Hoeveel? 1

Sterren:  


Als je een keer zonder je baby de deur uit wilt, of je gaat na je verlof weer werken, dan is een borstkolf heel handig. Tip is om deze aan te schaffen wanneer je het echt nodig hebt, ze zijn namelijk best prijzig. Laat je ook goed informeren wat voor jou een geschikte borstkolf is, een handkolf of een elektrische kolf.

zie ook: https://www.nutur.nl/moeder/borstvoeding/kolven/

Wat? Voedingskussen

Hoeveel? 1

Sterren:  


Een voedingskussen is een kussen in de vorm van een lange slang waar je een U-vorm van kunt buigen. Handig als ondersteuning tijdens het voeden, of als nestje waar je je baby in kunt laten slapen. En het kan jou ondersteuning bieden met slapen tijdens de zwangerschap.


Flesvoeding

 

Wat? Flesvoeding      

Hoeveel? 1

Sterren:  


Als je geen borstvoeding kunt of wilt geven, dan is flesvoeding een prima alternatief. Zorg ervoor dat je in ieder geval 1 pak flesvoeding in huis hebt. Er zit een behoorlijk groot prijsverschil in de verschillende merken. Alle merken voldoen aan de eisen, het maakt niets uit welk merk voeding u kiest.

 

Wat? Flessen

Hoeveel? 2

Sterren:  


Als u flesvoeding gaat geven, zorg er dan voor dat je flessen met bijpassende spenen in huis hebt. In de eerste maanden is een kleine fles prima, daarna kunt je overstappen op een grote fles. Houd er wel rekening mee dat niet alle soorten flessen even geschikt is voor alle baby’s en dat er een kans bestaat dat je een nieuwe moet kopen als je baby geboren is en blijkt dat deze niet geschikt is. Er zijn flessen die meer geschikt zijn voor baby’s met krampjes en andere flessen zijn weer meer geschikt voor de snelle en gulzige drinker.

Ons aanbod aan babyflessen vind je hier:
https://www.nutur.nl/baby/flesvoeding/babyflessen/

Wij gebruiken zelf Dr Brown's flessen:  

 

Wat? Flessenwarmer  

Hoeveel? 1

Sterren:  


In een flessenwarmer kun je snel en makkelijk de fles op de juiste temperatuur brengen. Het kan echter ook prima in de magnetron.

 

Wat? Flessenborstel

Hoeveel? 1

Sterren:  


Met een flessenborstel kun je goed en makkelijk de fles schoonborstelen.

 

Wat? Magnetronsterilisator

Hoeveel? 1

Sterren:  


De flessen en (fop)spenen moeten elke dag gesteriliseerd worden. Dit kan in een pan met kokend water. In een magnetronsterilisator gaat het wel sneller en makkelijker.

De beste optie is de Dr. Brown's Fles Magnetron sterilisator.

 

Wat? Melkpoedertoren  

Hoeveel? 1

Sterren:  


Ga je op pad of breng je je baby naar een oppas, dan kun je een afgemeten hoeveelheid melkpoeder in deze toren stoppen en deze meenemen.


Op stap met je baby

 

Wat? Autostoel (Maxi Cosi)  

Hoeveel? 1

Sterren:  


Een Maxi Cosi heb je al nodig als je in het ziekenhuis bent bevallen en daarna naar huis gaat. Een baby mag je alleen in een Maxi Cosi met de auto vervoeren.

 

Wat? Kinderwagen 

Hoeveel? 1

Sterren:  


Voor als je wilt wandelen of boodschappen gaat doen. Een baby kan hier lekker in slapen. Bij de aanschaf van een kinderwagen zit het zitgedeelte er vaak al bij voor als je baby ongeveer een half jaar is en kan zitten. Hierin kan het rond zich heen kijken. Laat je bij het aanschaffen van een kinderwagen goed informeren. Kun jij er goed achter lopen, maar ook je partner? Past het in de auto? Een kinderwagen is een hele uitgave, daarom is het belangrijk dat het een kinderwagen wordt wat precies bij jullie past. Daarnaast kun je er vaak speciale adapters bij kopen waarmee je de Maxi Cosi op het onderstel kunt plaatsen. Handig voor als je minder ruimte in de auto hebt.

Wat? Luiertas  

Hoeveel? 1

Sterren:  


Ga je met een baby op pad dan moet je ontzettend veel spullen meenemen. Luiers, billendoekjes, fles en voeding, doekjes, speelgoed, enzovoorts. Een handige tas is hiervoor dan makkelijk. Vaak zijn deze ook makkelijk te bevestigen aan je kinderwagen.

Onze Luiertassen vind je hier:
https://www.nutur.nl/moeder/onderweg/luiertassen/

Wat? Draagzak

Hoeveel? 1

Sterren:  


Wil je je baby lekker tegen je aan houden, maar ook je handen vrij hebben? Dan is de draagzak een ideale oplossing. Dit kan misschien ook een oplossing zijn voor als je 2 kinderen hebt met een klein leeftijdsverschil. Dan kan de dreumes/peuter in de kinderwagen en de baby in de draagzak.

Wij zijn echt fan van de Ergobaby:
https://www.nutur.nl/baby/onderweg/draagzakken/


Andere handige producten      

 

Wat? Babyfoon  

Hoeveel? 1

Sterren:  


Het kan zo zijn dat je je baby niet hoort huilen als jij beneden bent en je baby boven ligt. Dan is de babyfoon een ideale oplossing.

 

Wat? Box 

Hoeveel? 1

Sterren:  


Een box is een veilige plek om je baby in neer te leggen of als het wat groter is om in te spelen. Dan heb jij je handen vrij.

 

Wat? Boxkleed 

Hoeveel? 1

Sterren:  


Een boxkleed leg je op de bodem van de box als zachte ondergrond. Onmisbaar dus. Ook kun je deze als speelkleed gebruiken op de vloer of buiten.

 

Wat? Wipstoeltje      

Hoeveel? 1

Sterren:  


Hierin kan je baby liggen (later zitten). Er zijn ook wipstoeltjes die een beugel met speeltjes eraan hebben. Voor nog meer speelplezier bij je baby.

Wat? Kinderstoel

Hoeveel? 1

Sterren:  

Een kinderstoel is pas te gebruiken als je baby kan zitten met ongeveer een half jaar. Er zijn echter ook kinderstoelen waar je een babyset op kunt bevestigen. Zo kun je je baby ook aan tafel zetten als jullie zitten te eten. Als je dat wilt, is het verstandig om eerder de kinderstoel aan te schaffen die hiervoor geschikt is.

Wat? Fopspeen  

Hoeveel? 1

Sterren:  


Een fopspeen kan troostend en kalmerend werken, maar niet alle baby’s hebben er behoefte aan. Is het niet nodig, geef dan geen fopspeen, dan hoef je het later ook niet af te leren.

Zie ook: https://www.nutur.nl/baby/fopspenen-bijtspeeltjes/fopspenen/


Bevalling

 

Wat? Kraampakket

Hoeveel? 1

Sterren:  


Als je thuis gaat bevallen heb je een kraampakket nodig. Ook als je van plan bent om in het ziekenhuis te bevallen, moet je toch dit kraampakket in huis hebben. Een bevalling kan namelijk anders lopen dan gepland. Kijk bij je zorgverzekering of het in je pakket zit en anders is daar ook vaak tegen een vergoeding een compleet kraampakket te bestellen. Het is bovendien ook aan te raden om alles klaar te hebben liggen voor een thuisbevalling, ook al ben je dat niet van plan. Je weet nooit hoe een bevalling loopt en of je nog tijd hebt om naar het ziekenhuis te gaan.

 

Wij gaan deze lijst natuurlijk updaten. Als jullie opmerkingen of toievoegingen hebben hoor ik dat graag.

 

Liefst,

 

Tanja

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »