Geplaatst op
0 Reactie(s)
 lezen
Interview met Esther Keddeman, oprichster van Petit&Jolie + Winactie

Interview met Esther Keddeman, oprichster van Petit&Jolie + Winactie

Het natuurlijke, zorgzame gevoel dat je als mama hebt om voor je baby te zorgen, vanaf dat je in verwachting bent, tijdens je baby’s eerste badje en de dagelijkse rituelen met je kleintje. Het pure mama-gevoel inspireerde Esther Keddeman om in 2013 een babyproductenlijn op te zetten gemaakt van natuurlijke ingrediënten, Petit & Jolie. Zij wilde haar kleintje alleen verzorgen met natuurlijke en biologische producten die zacht zijn voor zowel de baby als de natuur.

 Een paar vragen aan de oprichtster van Petit & Jolie, Esther Keddeman:


      I.         Hoe kwam je precies op het idee om zelf de natuurlijke babyverzorgingslijn Petit & Jolie op te richten?

Toen ik in verwachting was van mijn eerste baby, begon ik als een zorgzame mama na te denken over hoe ik het beste voor mijn baby kon zorgen. Zachte en natuurlijke babyverzorging vind ik het beste voor mijn baby en de natuur. Zacht voor de huid, maar ook goed voor de natuur. Ik merkte dat in de winkel weinig aanbod was van babyproducten op natuurlijke basis

  

   II.         Waarom zijn natuurlijke babyproducten zoveel beter voor de baby? Welke synthetische stoffen in babyverzorging zijn mogelijk schadelijk en kun je als mama-to-be beter vermijden?

Natuurlijke babyverzorging is veel zachter voor de gevoelige babyhuid. Het immuunsysteem van een baby is nog niet optimaal ontwikkeld. De babyverzorging die je voor je kleintje gebruikt, neemt de babyhuid op. In veel babyproducten zitten synthetische stoffen die je beter kan mijden, omdat ze door de huid in het bloed terecht komen. Paraffine en parabenen zijn vervaardigd uit geraffineerde aardolie en dat wil je natuurlijk niet op het babyhuidje hebben, ook niet in kleine hoeveelheden en Synthetische stoffen zijn niet natuurlijk voor het lichaam. Babyverzorging met bijvoorbeeld paraffine, parabenen, allergenen, IDTH, tricolsan, sodium lauryl sulfaat (SLS), PEG-ingredienten, siliconen, EDTA en triclosan kan je beter mijden. Natuurlijke verzorgingsproducten zijn over het algemeen milder en zachter voor de huid en laten je lijf het werk doen.

  

 III.         Wat zijn de belangrijkste kenmerken waar de babyverzorging van Petit & Jolie aan moet voldoen om BDIH gecertificeerd te zijn?

BDIH controleert of de ingrediënten die op de labels en doosjes van Petit & Jolie staan ook echt natuurlijk en milieuvriendelijk zijn. Niet alleen de babyproducten zijn gecontroleerd, maar ook het productieproces en de herkomst van de ingrediënten.De natuurlijke babyverzorging van Petit & Jolie is gemaakt van 100%  natuurlijke en zo veel mogelijke biologische geteelde ingredienten  en is zacht voor mens en milieu. Ik vind de natuurlijke cyclus heel belangrijk en heb heel bewust gekozen voor babyverzorging die milieuvriendelijk geproduceerd wordt.

  

 IV.         Heb je ook fijne producten voor de mama-to-be voor tijdens de zwangerschap?

De anti-striae olie is heel fijn voor tijdens je zwangerschap.

  

  V.         Wat zijn je favoriete babyproducten van Petit & Jolie die je niet meer kan missen?

De baby bad olie is een heel fijn product voor de hele familie! O en de massage olie, handzeep en bodylotion zijn ook onmisbaar bij ons thuis. Het hele assortiment van Petit & Jolie is gewoon heel fijn en ik sta achter elk product.

   

VI.         Wat is je visie voor natuurlijke babyverzorging en Petit & Jolie?

Het zou heel fijn zijn als er meer bewustzijn zou komen in Nederland over het belang van natuurlijke (baby)verzorging. Voor Petit & Jolie hoop ik het assortiment verder te kunnen uitbreiden met natuurlijke verzorging voor baby’s en mama’s, bijvoorbeeld met meerfijne producten voor de mama. En dat Petit&Jolie verder zal groeien in binnen- en buitenland, waar we reeds hard mee bezig zijn.. Maar het belangrijkste vind ik dat wij ouders de mogelijkheid kunnen geven om gewoon te genieten van hun kleintje met zachte en natuurlijke producten.

WINACTIE

Ben je nieuwschierig geworden naar de producten van Petit & Jolie? Dan hebben we goed nieuws, we geven namelijk in samenwerking met Esther Keddeman een pakketje weg bestaande uit:
  1. - Petit & Jolie Billencreme
  2. - Petit & Jolie Haar & Body shampoo 
  3. - Bambo babyluiers in maat 2, 3 of 4.
  4. - Bambo Billendoekjes

Wat moet je doen om kans te maken?

  1. Ga naar de Facebook pagina van Nutur en van Petit & Jolie en like deze pagina's

  2. Laat een berichtje achter met welke maat luier je zou willen ontvangen

  3. Deel deze actie op Facebook


De winnaar wordt op 18 December op de Facebook pagina van Nutur bekend gemaakt.

De winnaar heeft inmiddels bericht ontvangen. Deze actie is afgelopen

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »