Nutur
Geplaatst op
0 Reactie(s)
 lezen
Meer voeding nodig tijdens je zwangerschap?

Meer voeding nodig tijdens je zwangerschap?

Is het normaal dat tijdens je zwangerschap je trek naar (onverantwoorde) snacks kan toenemen? En heb je eigenlijk meer voeding nodig tijdens je zwangerschap? Lees met ons mee.

Eten voor twee?

  Als er een baby in je buik groeit, heeft je lichaam natuurlijk meer voedingsstoffen nodig. Maar toch hoef je niet veel meer te eten om aan deze behoefte te voldoen. Het verlangen naar meer voeding loopt ten tijde van je zwangerschap op. In het begin, in het eerste trimester, heb je misschien alleen wat meer melk nodig, maar in het derde trimester kan je naar meer eten verlangen. Zorg dat je maximaal 600 kilocalorieën meer eet dan gewoonlijk. Dit zijn ongeveer twee boterhammen met boter en kaas, een glas melk, een banaan en een kopje soep. Als je je hier aan houdt, zorg je dat je gewicht op peil blijft.

Meer trek


Het is normaal dat je tijdens je zwangerschap meer eetlust lijkt te hebben dan daarvoor, maar zorg dat je niet véél meer gaat eten. Om te voorkomen dat je extra gaat snoepen en snacken, is het een gezonde gewoonte om per dag zes kleine maaltijden te eten in plaats van drie hoofdmaaltijden. Je voorkomt hiermee dat je meer dan normaal eet en veel aankomt tijdens de zwangerschap. Ook blijft je bloedsuikerspiegel zo op peil. Dit laatste is erg belangrijk, want als je bloedsuikerspiegel schommelt, krijg je trek en neig je al gauw naar ‘slechte’ snacks.  


Gezond eten tijdens je zwangerschap

Dat je moet eten voor twee tijdens je zwangerschap is een fabel. Je lichaam heeft die calorieën ook niet nodig, aangezien je als zwangere vrouw lichamelijk ook wat meer je rust neemt. Gezond en gevarieerd eten is wèl erg belangrijk. Je baby is namelijk negen maanden lang afhankelijk van wat jij eet. Blijf goed voor jezelf en je baby zorgen door gezond en gevarieerd te eten. Aan het einde van je zwangerschap maken de hersenen van je baby een enorm belangrijk groeiproces mee en je baby heeft alle goede voeding nodig. In onze online boutique vind je zachte en natuurlijke, biologische producten om je lijf te ondersteunen tijdens de zwangerschap: www.nutur.nl.


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »