In 10 stappen op weg naar zindelijkheid

10 SEPTEMBER 2017

Geen tijd om alles door te lezen? Lees dan deze korte samenvatting met stappenplan om direct te beginnen met zindelijkheidstraining. In dit artikel staat alles wat je moet weten!

Lees meer

Zindelijkheidstraining: alle methodes en adviezen op een rijtje

27 JULI 2017

Over zindelijkheidstraining is al veel gezegd en geschreven.

Zoveel zelfs, dat je als ouder moeilijk kunt bepalen wat zinvolle informatie is en wat niet, wat nuttig voor jou en je kind is en hoe je het toe kunt passen in het dagelijks leven. En dat terwijl het wel een heel belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van je kind is.

Dat wil je graag goed aanpakken.

Lees meer

Hoofdstuk 1: Zindelijkheidstraining: wanneer begin je ermee?

27 JULI 2017

Als je een kind hebt, komt er een moment waarop je gaat nadenken over zindelijkheid. Het is een belangrijke stap op weg naar zelfstandigheid voor je kind, maar het is ook gewoon handig als je kind zindelijk wordt.

Geen gedoe meer met luiers en verschonen. Maar veel ouders hebben vragen over wanneer je ermee kunt beginnen. Er is alleen geen vaste leeftijd waarop alle kinderen standaard kunnen beginnen met zindelijkheidstraining en ook geen vaste methode waarmee je aan de slag kunt.

Lees meer

Hoofdstuk 2: Zindelijkheidstraining, ben je er als ouder klaar voor?

27 JULI 2017

Ook als ouder is het belangrijk om de juiste mentale instelling te hebben tijdens de zindelijkheidstraining van je kind.

Ga er vanuit dat je tijdens dit proces te maken zult hebben met successen, maar ook van vertraging, ongelukjes of zelfs een terugval. Dit proces kost nu eenmaal tijd en het is per kind verschillend hoe lang het gaat duren. Zorg ervoor dat je realistische verwachtingen hebt.

Lees meer

Hoofdstuk 4: 10 technieken voor zindelijkheidstraining

27 JULI 2017

Als je denkt dat je kind klaar is om te beginnen met zindelijkheidstraining, dan sta je voor de keuze hoe je dat aan gaat pakken. Er zijn verschillende methodes en je weet niet goed hoe je kind gaat reageren.

Het hangt er ook maar vanaf hoeveel tijd je zelf hebt en wat er past binnen je huishouden. Je hebt vast ook al verschillende meningen van vrienden of familie gehoord, iedereen heeft wel fantastische verhalen te vertellen over wat zo goed bij hen werkte.

Maar jij bent degene die jouw kind kan helpen, en jij kunt het beste kiezen wat bij jouw en je gezin past. Wees je ervan bewust dat je één methode kunt gebruiken, of elementen van verschillende kunt combineren.

Bekijk wat jouw kind zou kunnen motiveren en wat je prettig vindt werken. We zetten hier enkele methodes op een rijtje, zodat je rustig en weloverwogen kunt besluiten hoe je het wilt aanpakken.

Lees meer
MEER BLOGARTIKELEN LADEN
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »