Dr Brown's Fles

Dr Brown fles te koop bij Nutur.nl

De Dr. Brown's flessen zijn ontworpen door de Amerikaanse arts Craig Brown's. Het is de enige fles met een gepatenteerd ventielsysteem. Dit ventielsysteem draagt bij aan de gezondheid van baby’s. De Dr Brown fles wordt wereldwijd geadviseerd door artsen.

Bovendien worden ze veel gebruikt op kraamafdelingen en in opvangcentra voor kinderen. De werking van het ventielsysteem is wetenschappelijk aangetoond. Het is niet voor niets dat Dr. Browns al meerdere malen in de prijzen viel. Zo ontving Dr. Brown's de presigieuze Medical Design Excellence Award. En van 2004-2009 ontving hij maar liefst zes jaar achter elkaar de AMBY Award. Dat is de Amerikaanse onderscheiding voor het beste product voor baby's

 

Pagina 1 van 2

 

De werking van de Dr Brown fles

Wat de Dr Brown’s fles uniek maakt en zich daarom onderscheidt van andere babyflessen, is het unieke ventielsysteem. De werking is dan wel wetenschappelijk aangetoond, maar wat doet de fles dan precies?


1. Het unieke ventielsysteem voorkomt vacuümvorming en luchtbelletjes. Via de speenring gaat de lucht naar binnen, maar de lucht komt niet in de voeding terecht. Hierdoor heeft je baby minder last van darmkrampjes en het helpt boertjes en overgeven voorkomen. 

2. Via dit ventielsysteem wordt de lucht naar de ruimte boven de voeding geleid. Essentiële voedingstoffen zoals vitamine C, A en E blijven hierdoor behouden. 

3. Dit ventielsysteem voorkomt het vacuüm zuigen van de speen, luchtbelletjes in de voeding en het ontstaan van negatief vacuüm.

4. De voeding druppelt uit de fles. Dankzij dit systeem ontstaat er een positieve druk die vergelijkbaar is met het geven van borstvoeding. Je baby hoeft niet hard te zuigen op de speen, want de speen ‘stimuleren’ is al voldoende. En dat voorkomt ophoping van vocht in de oortjes en helpt zo ook oorpijn voorkomen.

 

De standaardfles en de brede halsfles


Naast de standaardfles heeft Dr. Brown ook de brede halsfles. De brede halsfles is breder dan de standaardfles. Geef je afwisselend borst- en flesvoeding, dan is deze fles een goede optie. De bijbehorende speen is, net als de Dr brown fles, ook breder. Het mondje van de baby gaat hierdoor wijder open. De kans op tepel-speenverwarring wordt hierdoor kleiner. Een smalle of een brede fles? Of bepaal je keuze door wat je zelf makkelijker vindt vasthouden.

Dr Brown fles Flessenspenen


Voor de Dr Brown fles zijn verschillende soorten spenen verkrijgbaar. Het verschil zit hem in de snelheid waarmee de voeding doorstroomt. 

De Fase 1 speen is geschikt voor pasgeborenen tot 3 maanden

De Fase 2 speen is geschikt voor baby’s van 3 – 6 maanden

De Fase 3 speen is geschikt voor baby’s van 3 – 9 maanden

De Fase 4 papspeen is geschikt gladde papsoorten en voor gulzige eters. 

Daarnaast is er ook nog de Prematuurspeen beschikbaar. 

De Dr Browns speen is gemaakt van zeer zachte siliconen die klinisch getest zijn. De speciale vorm in combinatie met de zachte textuur zorgt ervoor dat de spenen perfect in je baby's mondje liggen. 

Let op: het is wenselijk om de speen elke zes weken te vervangen of als deze al eerder tekenen van slijtage vertonen. 

Dr. Brown’s fopspenen + bijtringen

De fopspeen van Dr Brown heeft een zuigvrij luchtkanaal er daardoor is er minder zuigkracht nodig Dat vermindert weer de druk op het gehemelte.

Door de zuigbewegingen wordt de zachte, bolle uiteinde breder. De lage druk die daardoor ontstaat is prettig voor de baby.

Door de vermindering van de druk in de mond kunnen tandheelkundige problemen zoals kruisbeet voorkomen worden.

En het dunne ontwerp van de Dr Brown speen is nauwelijks belastend voor de mond van de baby. 

De fopspenen zijn ontwikkeld in drie maten:

Stap 1: 0-6 maanden, dit is een klein formaat voor pasgeboren baby’s 

Stap 2: 6-12 maanden, dit is een medium formaat voor het mondje in de groei

Stap 3: 12+, dit is een groot formaat voor een verder ontwikkelde mond van de baby.

De bijtringen zijn ontwikkeld door een pediatrische tandarts. Ze verzachten het pijnlijke tandvlees van de babyzodra er tandjes en kiesjes doorkomen. Het verlicht de druk op het tandvlees en het masseert het tandvlees. De bijtring kan alle gebieden van de mond bereiken. Bewaar de bijtring in de vriezer of in de koelkast.

 

 

Praktische accessoires

 

Daarnaast zijn er nog diverse praktische accessoires verkrijgbaar. Er zijn diverse flessenborstels verkrijgbaar om de fles goed schoon te krijgen.

De glazen flessen zijn, praktisch, hygiënisch en slijtvast. Om je glazen flessen extra goed te beschermen, gebruik je deze hoezen, speciaal gemaakt voor deze flessen. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. 

De melkpoedermixer lost de melkpoeder snel en klontjesvrij op. Dat niet alleen, het beperkt ook de hoeveelheid lucht die in de voeding terecht komt. Dat is natuurlijk weer extra fijn voor je baby. 

Door middel van stoom doodt de magnetronsterilisator schadelijke bacteriën. De magnetronsterilisator is veilig, snel en makkelijk in gebruikt. Gebruik deze voor een extra hygiënische en intensieve reiniging van de Dr Brown fles en de speen. 

Voor bijvoorbeeld een kinderdagverblijf zijn er uitwisbare naambandjes waarmee je met pen de naam van het kindje of andere bijzonderheden op het bandje kunt schrijven. Dit onderscheidt makkelijk de verschillende flessen van de verschillende baby’s.

Voor onderweg is er een handig melkpoederdispenser waarin je een afgemeten hoeveelheid melkpoeder in mee kunt nemen. 

De onderdelen van de fles kunnen allemaal in de vaatwasser. Hiervoor is een universeel vaatwasmandje ontwikkeld, wat alle onderdelen netjes bij elkaar houd in de vaatwasmachine. 

Vaste voeding

Is uw baby toe aan vast voeding? Ook hiervoor heeft Dr. Brown’s fles een aantal producten ontwikkeld. Het kommetje is diep en kun je makkelijk vullen en weer leeg lepelen. Het ligt prettig in de hand. Aan de onderkant zit een antislipvoet en daardoor kan het ook veilig op tafel of op het kinderstoelblad staan. Ook zijn er bordjes speciaal gemaakt voor dreumes- en peuterporties.

De ovaalvormige vakjes en de antislipvoet maakt het leeg lepelen extra makkelijk voor je dreumes of peuter. Verkrijgbaar in diverse vrolijke kleuren. 

De lepeltjes hebben een wat langere steel wat extra handig is tijdens het voeren. De lepeltjes hebben een spatelvorm wat niet alleen prettig is om van af te happen, maar het is ook handig als het mondje van je kindje schoongeveegd moet worden tijdens het eten. 

De bewaarpotjes zijn praktisch voor thuis en voor op reis. Het is geschikt voor zowel vaste- als vloeibare voeding. De potjes met deksel zijn lekvrij en kunnen stevig op elkaar gestapeld worden. Ze zijn voor onderweg ook prima geschikt als eetkommetje.

Giftsets

Wilt u een leuk en praktisch kraamcadeau geven? Kijk dan eens bij de diverse giftsets in onze webshop. Er zijn diverse giftsets verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Giftsets met flessen zijn verkrijgbaar in een roze- of in de blauwe variant.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »