Hevea Speen / Badeend

Hevea speen / badeend online kopen

Hevea maakt hippe babyproducten van Deens design die gemaakt zijn van 100% natuurlijk rubber. De producten hebben een uniek design en worden gemaakt uit één stuk rubber. Hierdoor zitten er geen naden in de babyproducten waardoor er geen vuil en bacteriën achter kunnen blijven. Het beste voor je baby en erg hygiënisch! Hevea producten bevatten bovendien geen BpA, PVC, ftalaten of andere kunstmatige kleurstoffen en de verpakking is volledig biologisch afbreekbaar.

De Deense Theresa zocht voor haar pasgeboren kindje een fopspeen van natuurrubber. Toen ze deze niet kon vinden besloot ze om er zelf één te maken. In samenspraak met een grafisch ontwerper en een groep van ouders en grootouder, werd de vlindervormige fopspeen ontwikkeld. Theresa richtte haar bedrijf op; Hevea.

De naam Hevea komt van de Latijnse naam voor de Braziliaanse Rubberboom Hevea Brasiliensis. Deze boom levert ongeveer 95% van alle natuurlijke rubber. De rubber wordt gemaakt van de melkachtige sap, de latex, uit deze rubberboom. Het aftappen kan beginnen als de rubberboom ongeveer 5-8 jaar oud is. Daarna kan een boom tientallen jaren latex leveren. Natuurrubber is biologisch afbreekbaar. Dat maakt deze grondstof zeer duurzaam. In plaats van synthetische rubber gemaakt uit olie, gebruikt Hevea deze natuurlijke rubber als fundament voor het assortiment.
 

 

Hevea speen = Duurzaamheid

 
Hevea streeft ernaar om een duurzaam en verantwoordelijk bedrijf te zijn en voert dit door in al hun bedrijfsprocessen. Daarin worden ze geconfronteerd met veel en soms ook moeilijke uitdagingen, maar ze blijven zoeken naar innovatieve manieren om alle uitdagingen te overwinnen en te verminderen, hergebruiken en recyclen waar mogelijk.
 
Al het verpakkingsmateriaal en papier heeft een FCS-keurmerk. De FCS is opgericht om het verantwoord beheer van bossen te bevorderen, met name in tropische gebieden. Het keurmerk garandeert dat het hout en papier komt uit de bossen die beheer worden volgende de FCS-standaard. 

Veiligheid

De producten van Hevea hebben een uniek design en worden gemaakt uit één stuk rubber. Hierdoor zitten er geen scheuren en naden in de babyproducten, waardoor er geen vuil en bacteriën achter kunnen blijven. Het beste voor je baby en erg hygiënisch! Hevea producten bevatten bovendien geen BpA, PVC, ftalaten of andere kunstmatige kleurstoffen en ook de verpakking is volledig biologisch afbreekbaar.


Hevea spenen
 

De fopspenen van Hevea zijn gemaakt van 100% natuurrubber. De ventilatiegaten in de hevea speen hebben een leuk design van bloem, auto, eend, ster of maan en zorgen ervoor dat vacuümzuigen wordt tegengegaan. Dank zij de vlindervorm is er genoeg ruimte voor de kin en de neus.
 
De hevea speen is gemaakt uit één stuk en hierdoor zijn er geen naden of scheuren waar bacteriën in kunnen gaan zitten. Het is dus erg hygiënisch. De natuurrubber zorg ervoor dat het speentje extra zacht is voor je baby.
 
De speen wordt geleverd in een verpakking met een FCS keurmerk. De speen kun je schoonmaken en steriliseren door de speen een aantal minuten in koken water te leggen. Doe dit altijd voordat de speen voor het eerst gebruikt gaat worden. Het is niet geschikt voor vaatwasser en magnetron. 

De speen is verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. Een speen voor baby’s van 0-3 maanden, een speen voor kinderen van 3-36 maanden en een extra grote speen voor kinderen van 3-36 maanden. Daarnaast heb je nog de keuze uit een ronde speen of een platte dentalspeen. Daarnaast kun je het design van de speen ook zelf kiezen. Er wordt aangeraden om de speen altijd na een maand of 2 te vervangen. 


Zuigfles met bal
 
 
De drinkfles van Hevea wordt gemaakt van de hoogste kwaliteit borosilicaatglas. Dit materiaal is volledig vrij van schadelijke stoffen, het is hittebestendig en het kan tegen een stootje. Om de fles zit een bal van natuurrubber. Hierdoor wordt het voor je baby heel gemakkelijk om zelf het flesje vast te houden.
 
De bal zorgt er ook voor dat de fles niet kapot valt, want hij stuitert een beetje terug zodra deze valt. En hoewel dit glas tegen een stootje kan, glas is glas en daarom niet onbreekbaar. Daarom moet de fles altijd onder toezicht van een volwassene worden gebruikt. De glazen fles kan in de vaatwasser, de flessenwarmer en kan gesteriliseerd worden. De speen en de bal zijn gemaakt van natuurrubber en volledig vrij van schadelijke stoffen. Wat ook leuk is: de bal kan van de fles afgehaald worden en los gebruikt worden als speelgoed voor je baby. De bal is ook los verkrijgbaar.

De Hevea zuigfles met een inhoud van 150 ml wordt geleverd met een speen (0+) en een afsluitdopje. Hiermee kun je de fles volledig lekdicht afsluiten. De speen kun je schoonmaken en steriliseren in kokend water. Doe dit altijd voordat je de speen voor het eerst gaat gebruiken. De speen is niet geschikt voor vaatwasser en magnetron. Vervang de speen altijd na 1 à 2 maanden gebruik. Bij de aankoop van een fles kun je kiezen uit een blauwe of uit een roze variant.
 

Badspeelgoed
 

Hevea heeft ook diverse soorten badspeelgoed, namelijk; Alfie de Badeend, Fred de Badkikker en Kawan de Badeend. Dit speelgoed is gemaakt van 100% natuurrubber en is volledig vrij van schadelijke stoffen. De speeltjes zijn zacht en buigzaam. Het is makkelijk vast te houden met de kleine babyhandje waardoor motorische vaardigheden gestimuleerd worden.
 
Doordat het speelgoed uit één stuk rubber is gemaakt, is het extra hygiënisch. Er zijn geen scheuren of naden waar bacteriën in kunnen gaan zitten. Er op kauwen of sabbelen is geen probleem. Het badspeelgoed drijft op het water. Kawan de Badeend is het eerste gekleurde speeltje van natuurrubber. Deze badeend is handgeschilderd met natuurlijke pigmenten uit planten. 

Het badspeelgoed is ook leuk als (kraam)cadeau!


Speenhouder
 

De speenhouder is gemaakt van 100% biologisch katoen. De houten clip is gemaakt van de rubberboom en hiermee kun je het makkelijk vastmaken aan kleding. Zo heb je geen gedoe met speentjes die steeds op de grondvallen en kwijtraken. Op de achterkant is ruimte om de naam van je baby op te schrijven. Gebruik hier wel waterproof inkt voor. Je kunt de speenkoorden schoonmaken met een vochtige doek, het kan niet in de droger. De speenhouder is verkrijgbaar in roze en in blauw. 

 
 
 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »