Imse Vimse

Over Imse Vimse

Het merk Imse Vimse is opgericht in 1988 in Zweden. Het ontstaan van Imse Vimse is de danken aan de dochter van oprichtster Marie Walleberg die last had gekregen van eczeem door het dragen van wegwerpluiers. Marie is toen overgegaan op wasbare katoenen luiers en het eczeemprobleem verween acuut. Dankzij de wasbare luiers was zij ook vrij snel zindelijk

De misse van Imse Vimse

Al sinds de lancering van de eerste producten op de markt stonden de gezondheid het milieu centraal. Het doel van Imse Vimse is dan ook om het meest milieuvriendelijke bedrijf in deze industrie te zijn. Nieuwe producten worden continue getest, verfijnd en verbeterd om te voldoen aan de huidige behoefte van gezinnen. 

Strenge eisen ten aanzien van de kwaliteit, de impact op het milieu en arbeidsomstandigheden

Om aan de hoge kwaliteitseisen te voldoen, worden er materialen vanuit de hele wereld geleverd waarbij tevens rekening wordt gehouden met de impact op het milieu. Zo is ervoor gekozen om enkel biologisch geteeld katoen te gebruiken. De productie van de luiers vindt plaats in Europa en in Turkije.
Ook stelt Imse Vimse zeer strenge eisen aan leveranciers. Jaarlijks wordt er een controle uitgevoerd naar de omstandigheden in de fabrieken. Deze dienen te voldoen aan dezelfde milieu - en kwaliteitseisen als bij het bedrijf Imse Vimse zelf.

Het doel van Imse Vimse is dat de producten de Oeko-Tex standaard keurmerk voor textiel bevatten en dat Imse Vimse ISO gecertificeerd is.

Bij Nutur verkopen we alles wat je nodig hebt om te starten met wasbare luieren of om het pakket uit te breiden. De filosofie van Imse Vimse sluit helemaal aan op de bedrijfscultuur en de filosofie van Nutur. Wanneer je op het merk klikt zie je alle producten die we op voorraad hebben en binnen 1 werkdag kunnen leveren. Mocht een product niet in de shop staan, mail ons gerust, dan bestellen we het voor je. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »