Klean Kanteen - rvs drinkfles / waterfles

Klean Kanteen online kopen bij Nutur.nl


‘We’re not just making bottles, we’re changing the world’. Dat is de slogan van het Amerikaanse familiebedrijf Klean Kanteen. Dit bedrijf bracht als eerste drinkflessen op de markt die vrij zijn van BpA en van hoogwaardig roestvrijstaal zijn. Deze drinkflessen zijn duurzaam, veilig, betaalbaar, bevatten geen giftige stoffen en ze zijn van hoge kwaliteit. Daarnaast zijn de drinkflessen van Klean Kanteen 100% recyclebaar en ze worden onder eerlijke omstandigheden geproduceerd.

De werknemers van dit Amerikaans familiebedrijf ontvangen een eerlijk loon. Het bedrijf wil graag de ecologische voetafdruk verminderen en er gaat minimaal 1% van de omzet naar goede doelen. En dan met name goede doelen die zich inzetten voor het behoud van de natuur.

 

Roestvrijstaal Klean Kanteen


Omdat roestvrijstaal geen stoffen afgeeft en het ook geen invloed heeft op de smaak, wordt het veel gebruikt bij het bereiden van voedsel. Roestvrijstaal is vrij van ftalaten. Ftalaat is een geur- en kleurloze chemische stof en wordt onder andere gebruikt bij het maken van parfum, inkt en lijm. Het is vooral bekend als weekmaker in plastics ,zoals PVC. 

Ook is roestvrijstaal volledig vrij van BpA. BpA is een chemische stof wat toegepast is in epoxyharsen wat als beschermlaag in verpakkingen van voedsel wordt aangebracht, zoals blik en karton. Ook vind je het terug in bijvoorbeeld CD’s en DVD’s en onbreekbare flessen en drinkbekers. 

Deze stoffen kunnen irritaties veroorzaken aan de luchtwegen, huid of ogen. Daarnaast kunnen ze ook een negatieve invloed hebben om de vruchtbaarheid of op de ontwikkelingen van kinderen tijdens de zwangerschap. 


Doordat de drinkflessen van Klean Kanteen vrij zijn van al deze stoffen, zijn ze daarom een groot voordeel ten opzichte van de flessen van veel andere merken. 

Pagina 1 van 2

De drinkflessen van Klean Kanteen

De drinkflessen van Klean Kanteen zijn duurzaam en zijn er voor gemaakt om een leven lang mee te gaan. Er zijn verschillende diverse soorten drinkflessen in verschillende vrolijke kleuren verkrijgbaar. De meeste flessen zijn ook in kleinere of juist in een grotere maat te verkrijgen. Er zijn al flessen geschikt voor kinderen vanaf 3 maanden. Dus van jong tot oud, er is altijd wel een fles die bij je past. 

De doppen van de drinkflessen

Er zijn verschillende soorten doppen voor de drinkflessen van Klean Kanteen. De verschillende doppen zijn uitwisselbaar en passen op alle verschillende drinkflessen. Zo kun je de fles steeds aanpassen naar de leeftijd en fases waarin je kindje zich bevindt. De doppen zijn allemaal lekvrij, veilig en gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Ook hebben ze een lus waarmee je de fles aan bijvoorbeeld een rugtas kunt hangen. De doppen zijn ook los verkrijgbaar.

Klean Kanteen babydrinkfles

Deze fles is geschikt voor kinderen van 3 – 6 maanden. De drinkfles past perfect in de kleine babyhandjes. Dankzij de brede opening is deze fles makkelijk te vullen en te reinigen. 
Bovendien vermindert het dubbele ventilatiesysteem darmkrampjes en de vorm van de fles voorkomt schimmel aan druppels. Ook de spenen zijn volledig vrij van giftige stoffen.
De fles is verkrijgbaar in een rond model (iets smaller in het midden) en een recht model. De spenen zijn ook los verkrijgbaar in slow flow en in medium flow. 

Kid Kanteen Sippy Tuitbeker

Voor kinderen vanaf 6 maanden is er de Kid Kanteen Sippy met een inhoud van 355 ml. De drinkbeker heeft een kindvriendelijk ontwerp en zijn voor kinderen makkelijk vast te houden. Deze tuitbeker is licht van gewicht en is daarom makkelijk overal mee naar toe te nemen. Elke beker wordt geleverd met een kapje voor over de tuit en een handige lus waarmee je de fles kunt ophangen aan een rugzak of kinderwagen. Deze drinkflessen zijn in diverse vrolijke kleuren leverbaar. Ook de tuit is los verkrijgbaar. 

Kid Kanteen Sport Bidon

Deze drinkbeker van 355 ml is ideaal voor kinderen om mee te nemen naar het sporten of te gebruiken als schoolbeker. Het is licht van gewicht dus heel makkelijk mee te nemen. Ook deze fles is voorzien van een handige aanbindlus voor aan bijvoorbeeld een rugtas. De fles is verkrijgbaar in verschillende kleuren en ook de dop is los verkrijgbaar. 

Kid Kanteen Thermosfles

De thermosfles van 355 ml is een fijne fles voor op school of voor onderweg. De draaidop is makkelijk open en dicht te draaien voor kinderen. De thermosfles houdt het drinken tot wel 6 uur warm en tot wel 24 uur lekker koud. De flessen zijn in diverse vrolijke kleuren leverbaar. Daarnaast is ook de dop los verkrijgbaar. 

Klean Kanteen Classis

In de serie ‘classis’ zijn diverse soorten drinkflessen verkrijgbaar in diverse kleuren.

  • De classis waterfles van 800 ml
  • De classic sportfles van 532 ml
  • De classic sportfles van 800 ml
  • De classic thermosbeker van 355 ml
  • De classic thermosbeker van 529 ml


​Deze veilige drinkflessen is voor iedereen en zo heb je altijd water bij je voor onderweg. Ze zijn licht van gewicht en daarom makkelijk mee te nemen. Met de handige aanbindlus kun je de fles aan bijvoorbeeld een tas hangen. Door het slanke ontwerp passen deze flessen in de meeste bekerhouders.

​De thermosflessen houden je drinken tot wel 6 uur warm en tot 24 uur koud. 

Klean Kanteen Wide

In tegenstelling tot de classis waterfles en de classis thermosfles, heeft de wide waterfles en wide thermosfles een extra brede opening. Hierdoor zijn deze flessen makkelijk te vullen en weer uit te schenken. Ook zijn ze makkelijker schoon te maken. De flessen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar, maar ook in verschillende maten:

  • De wide waterfles van 800 ml
  • De wide waterfles van 1182 ml
  • De wide thermosfles van 355 ml
  • De wide thermosbeker van 592 ml

​In de kleine thermosfles blijven drankjes tot 8 uur warm en tot 24 uur koud. In de grote thermosfles blijven je drankjes tot wel 14 uur warm en tot 40 uur koud. 

Klean Kanteen Reflect waterfles 

​De Reflect waterfles heeft een mooi design met een duurzame bamboe dop. Ze zijn gemaakt van glanzend roestvrijstaal. Deze fles is verkrijgbaar in 2 verschillende maten, in 532 ml en in 800 ml.

Schoonmaken van de flessen

​De drinkflessen van Klean Kanteen zijn eenvoudig schoon te maken. De afgeronde hoeken voor eenvoudige reiniging en bieden geen schuilplaatsen voor ziektekiemen en bacteriën. Maak de flessen met water en zeep schoon, voordat u deze voor het eerst gaat gebruiken. 

Zowel de flessen als de doppen kunnen in de vaatwasser. Het is echter aan te raden om de gekleurde flessen met de hand af te wassen. Lees goed de gebruiksaanwijzing bij de betreffende fles voor de juiste manier van schoonmaken.


Als de fles niet gebruikt wordt, laat dan de dop van de fles af zodat de fles goed kan drogen.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »