nanny care

NANNY Care Peuter Geitenmelk (1-3 jaar)

Deze NANNY care peuter geitenmelk is speciaal ontwikkeld voor kindjes van 1 tot 3 jaar. Zij hebben bijvoorbeeld extra behoeften aan calcium en vitamine D voor een normale groei en ontwikkeling van botten. 

Je kunt deze peuter geitenmelk gebruiken als onderdeel van een gevarieerd en gezond voedingspatroon. Denk aan een beker of glas bij het ontbijt en voor het slapen gaan. De melk is lichtverteerbaar en heeft een zachte, romige smaak. Verpakt met een inhoud van maar liefst 900gram.

Waarom geitenmelk?

Geitenmelk is bij uitstek geschikt voor je kindje, omdat...

  • geitenmelk een lichter verteerbare eiwitsamenstelling heeft dan koemelk
  • de vetten eveneens lichter verteerbaar zijn, doordat ze uit kleinere vetbolletjes bestaan
  • essentiële mineralen beter worden opgenomen uit geitenmelk
  • geitenmelk een lossere, zachtere en meer poreuze massa in de maag vormt, waardoor deze gemakkelijker verteerd kan worden

Voedsel bestaat uit een combinatie van eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen, mineralen en water. In de maag en darmen worden deze bestanddelen tot steeds kleinere stukjes verteerd. Op een bepaald moment zijn de voedingsstoffen dermate klein geworden dat ze door de darmwand heengaan en met het bloed vervoerd kunnen worden naar alle cellen van ons lichaam om als brandstof of bouwstenen te dienen. De darmwand werkt als een nauwkeurige zeef. Alleen zeer kleine voedingsbestanddelen kunnen de darmwand passeren.

Bij het onvolgroeide spijsverteringssysteem van jonge kinderen functioneert dit proces soms nog niet optimaal. Hierdoor kan het gebeuren dat grotere — niet volledig verteerde — eiwitten de darmwand passeren en in het bloed terechtkomen. De eiwitten in geitenmelk zijn van een andere samenstelling dan die in koemelk en de vetbolletjes zijn meer dan een kwart kleiner. Dit zorgt ervoor dat het sneller en beter verteerd en opgenomen wordt in vergelijking tot koemelk. De ervaring leert dan ook dat geitenmelk vaak beter wordt verdragen dan koemelk. Bovendien ligt het qua samenstelling dichter bij moedermelk.

 

Uit onderzoek blijkt dat de mineralen uit geitenmelk ook beter worden opgenomen, dit geldt bijvoorbeeld voor calcium, ijzer en selenium.

Waarom geitenmelk van NANNYcare?

Speciaal gemaakt voor flesvoeding

De ene geitenmelk is de andere geitenmelk niet. De kwaliteit en smaak van geitenmelk wordt o.a. beïnvloed door de voeding en leefomstandigheden van de geiten. Voor de geitenmelk van NANNYcare is bewust gekozen voor melk afkomstig van geiten uit het prachtig groene, geïsoleerde en schone Nieuw-Zeeland. De geitenmelk komt van 69 kleinschalige boerderijen, waar de geitenmelk volgens zeer hoge normen van kwaliteit en hygiëne wordt geproduceerd. De geiten op deze boerderijen produceren alleen melk voor flesvoeding. Ze krijgen hiervoor vers voer dat specifiek is afgestemd op het produceren van melk die het meest geschikt is voor (jonge) kinderen. Het verse voer wordt door de boeren zelf verbouwd en bestaat uit een mengsel van verschillende voedergewassen zoals gras, raaigras, cichorei, klaver en alfalfa. Het resultaat is een flesvoeding die heel licht verteerbaar is én heerlijk zacht en romig van smaak.

Volle, onbewerkte geitenmelk die lichter verteerbaar is 
Voor NANNYcare geitenmelkvoedingen wordt de volle, onbewerkte geitenmelk als basis gebruikt. Door het ontbreken van ingewikkelde bewerkingsstappen, behoudt de geitenmelk zijn natuurlijk gunstige eigenschappen. Geitenmelk van Nieuw Zeelandse geiten bevat nog kleinere vetbolletjes en is lichter verteerbaar. NANNYcare geitenmelk kan daarom een uitstekend alternatief zijn voor kindjes die het niet goed doen op koemelk. 

Geen onnodige toevoegingen 
In NANNYcare zitten geen onnodige toevoegingen zoals sucrose, maltodextrine en glucosesiroop. De formules van NANNYcare zijn (zoals alle flesvoeding) wel verrijkt met vitaminen en mineralen volgens de geldende Europese richtlijnen om te voorzien in de voedingsbehoefte van jonge kinderen. De hoeveelheden die zijn toegevoegd verschillen per product zodat ze exact aansluiten op de behoefte van de verschillende leeftijdscategorieën.

 

Klinisch onderzocht en veilig voor je kindje 
Met de geitenmelk van NANNYcare is klinisch onderzoek gedaan wat heeft aangetoond dat geitenmelk geschikt is voor jonge kinderen. Dit onderzoek heeft ervoor gezorgd dat de Europese Commissie en de EFSA (de Europese autoriteit voor voedselveiligheid) geitenmelk als basis voor zuigelingenvoeding en opvolgmelk heeft goedgekeurd.

Wat is het verschil tussen geitenmelk en een formule die gebaseerd is op koemelk of soja?

De eiwitten van de drie soorten melk zijn nogal verschillend. Geitenmelk heeft een andere eiwitsamenstelling dan koemelk. Het belangrijkste alfa-caseïne (type S2) in geitenmelk heeft een andere structuur dan het alfa-caseïne dat overheerst in koemelk (type S1). Het gehalte hiervan in geitenmelk is veel lager. Het is verder zo dat het gehalte hiervan in geitenmelk uit Nieuw-Zeeland zelfs nog lager is dan in geitenmelk uit andere landen.

De vetbolletjes in geitenmelk zijn meer dan een kwart kleiner. En niet alleen door de afmeting van de vetbolletjes, maar ook door het hoge gehalte korte en middellange vetzuren in geitenmelk, is geitenmelk lichter verteerbaar.

Wat betreft soja: er zijn redenen tot bezorgdheid over de geschiktheid van soja in verband met vroegtijdige seksuele ontwikkeling van het kind en afwijkingen aan de schildklier. In 2004 heeft het Ministerie van Volksgezondheid van het Verenigd Koninkrijk haar advies rond sojamelkformules aangepast: ze adviseren nu dat sojamelk helemaal niet meer gebruikt moet worden bij baby's jonger dan 6 maanden en vanaf 6 maanden alleen onder klinisch toezicht.

Samenstelling per 100ml voeding:

Aminozuren

Carnitine 1,5mg, Caurine 4,8 mg

Eiwitten 2,2gram

Koolhydraten 6,7gram

Kilocaloriën 67 kcal

Mineralen en spoorelementen

Calcium (lactaat, hydroxide) 100mg 12,5%, Chloride (geitenmelk, cholinechlorine) 96mg, 12%, Fosfor (geitenmelk) 66mg, 9,4%, Jodium (geitenmelk, kaliumjodide) 9,4 mcg 6,3%, Magnesiun (geitenmelk) 8,6mg, 2,3%, Selenium (natrium seleniet) 1,3mcg 2,4%, Kalium (tricaliumcitraat) 110mg 5,5%, Koper (sulfaat) 50mcg, 5%, IJzer (sulfaat) 0,91mg 6,5%, Zinc (sulfaat) 0,5mg 5%, Zout 0,068gr.

Vetten

Enkelvoudig onverzadigde vetten 1,1gr, meervoudig onverzadigde vetten 0,7gr, verzadigde vetten 1,gr.

Vitaminen

Vitamine A 74mcg 9,3%, Vitamine B1 60mcg 5,5%, vitamine B2 120mcg 8,6%, Vitamine B3 0,74mg 4,6%, Vitamine B5 0,4mg 6,7%, Vitamine B6 47mcg 3,4%, Vitamine B8 2,7mcg 5,4%, Vitamine B11 8,7mcg 4,4%, Vitamine B12 0,38mcg 15%, Vitamine C 10mg 12,5%, Vitamine E 1,6 mg 13%, Vitamine K1 7,4mcg 9,9%, Choline 13mcg.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Over het merk

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »