Seepje

Seepje "Vrij en blij' geur (vloeibaar, witte was)

wat is seepje

Voor die zomerse wasbeleving! Seepje wast met schillen van de Sapindus mukorossi-vrucht, afkomstig van de Sapindusbomen die in overvloed groeien in- en rondom het Himalaya gebergte. Vanwege het gunstige klimaat in Nepal groeien daar de grootste vruchten van de hoogste kwaliteit! Wanneer de schil van de vrucht gedroogd is beschikt deze over bijzondere eigenschappen…

  • Inhoud: 1 liter
  • Met deze verpakking was je vrij en blij 23 natuurlijke witte wasjes weg
  • Voor maar 39 cent per wasje
  • Alsof de lente net aanbreekt.

Let op: niet geschikt voor wol en zijde

Op basis van de Seepje schillen hebben we Seepje ‘vrij en blij geur’ en Seepje ‘vers geperste lente geur’ ontwikkeld. 100% plantaardige en fairtrade vloeibare wasmiddelen!

Deze vloeibare Seepjes bestaan voor 80 - 90% uit het extract uit de Seepje schillen. Daarnaast hebben we andere natuurlijke stoffen toegevoegd om de waskracht te bevorderen, zoals verzeepte zonnebloemolie en citroenzuur, en om een heerlijke geur te geven aan de was.

Verpakking

Seepjes zijn verpakt in een kartonnen verpakking (wasnootjes), zodat we 70% plastic besparen ten opzichte van een plastic fles. De vloeibare Seepjes superschillen zitten verpakt in recyclebaar karton, deze kun je dus gewoon bij ’t oud papier gooien. Het is belangrijk dat de schillen zelf droog blijven, daarom zit er een plastic zakje omheen. Team Seepje is druk bezig hiervoor een duurzamer alternatief te vinden. De flessen van Seepje vloeibaar en allesreiniger zijn gemaakt van gerecycled HDPE-plastic, dat vroeger diende als Engelse melkfles. Gaaf, hè?! De wikkels die om de flessen heen zitten zijn wederom van recyclebaar karton.

Zo werkt Seepje

Stop de trommel goed vol met witte was en doe 40ml Seepje vloeibaar in het zeepbakje van je wasmachine. Je vult de doseerdop in dat geval tot het drietje dat je erin ziet staan. Zapp naar je favoriete wasprogramma en draaien maar!

Eerlijk wassen

Eerlijk wassen doen we op basis van de Nepalese Sapindus mukorossi-vrucht. Die groeien in overvloed aan de Sapindusbomen in Nepal. De schillen worden organisch vanuit het wild geoogst.

Ook dienen de bomen door onze vraag naar de schilletjes een beter doel dan dat van brandhout, waardoor we in Nepal zorgen voor natuurbehoud.

Seepje handelt met zorg voor het welzijn van onze Nepalese schillenboer en zijn werknemers. Dit doen we op basis van de fairtrade principes.Zo zorgen we voor eerlijke lonen en structurele verbetering in de werk- en leefomstandigheden.

De Seepje schillen worden ingepakt door de Waskanjers van Siza, mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Met speciaal ontwikkelde apparatuur winnen zij voor ons ook het extract vanuit de in Nepal verpoederde Seepje schillen. Dit extract vormt de basis (70%) voor de vloeibare Seepjes!

 

product-info-vloeibaar

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Over het merk

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »